Ce spune Orban despre pensiile speciale ale magistraților

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă susține pensiile speciale ale magistraților și a răspuns că principiul contributivității trebuie să stea la baza calculului pensiilor.

„Decizia politică a Partidului Național Liberal este foarte clară, noi susținem principiul contributivității ca principiul care trebuie să stea la baza calculului pensiilor și susținem ca sistem de pensii diferențiat pensiile de serviciu ale cadrelor militare”, a precizat Ludovic Orban.

În Parlament s-a amânat abrogarea pensiilor speciale. Premierul Orban a spus că această amânare va da răgazul majorității parlamentare care sprijină Guvernul să vină cu o poziție unitară.

„(…) Poate că până la urmă amânarea discuțiilor va permite conturarea unei poziții unitare la nivelul majorității parlamentare care sprijină acest guvern, astfel încât să putem construi o majoritate pentru soluția care clar, din punctul nostru de vedere, este soluția care să asigure calcularea pensiilor pe baza principiului contributivității, cu excepțiile evident cunoscute, care sunt legate de cadrele militare despre care noi susținem că trebuie să beneficize de pensii de serviciu pentru că sunt toată viața în slujba statului român”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban, întrebat despre amânarea de către parlament ale celor două proiecte ale PNL și USR privind eliminarea pensiilor speciale.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început dezbaterile asupra celor două proiecte de lege privind eliminarea pensiilor speciale depuse de PNL şi USR, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii solicitând respingerea actelor normative. Dezbaterile au fost amânate până anul viitor, la propunerea PSD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.