Ce spune Nelu Tătaru despre posibilitatea unei noi carantine generale

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi că nu crede că vom avea un nou lockdown, adică o nouă suspendare aproape totală a activităților sociale, economice, educaționale, precum și o limitare drastică a mobilității cetățenilor, după modelul carantinei din această primăvară.

El a mai spus că este posibil să se ajungă la punerea în carantină a unor localități, însă chiar și această măsură încă poate fi prevenită dacă se respectă regulile.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a declarat Nelu Tătaru miercuri, 4 noiembrie, într-o conferinţă de presă organizată la Sibiu, unde ministrul Sănătății a vizitat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Ieri, România a înregistrat 3 noi recorduri: cel mai mare număr de persoane depistate pozitiv la SARS-CoV-2 în 24 de ore (7.733), cel mai mare număr de decese în 24 de ore (120) și cel mai mare număr de pacienți internați la ATI (974).

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897.

Până ieri, 3 noiembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.