Ce spune ministrul Educației despre înghețarea anului școlar

Monica Anisie FOTO: Gov.ro
Monica Anisie FOTO: Gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că e posibil ca vacanța forțată a elevilor și studenților, din cauza epidemiei de coronavirus, să se prelungească în funcție de cum vor evolua lucrurile.

„Suntem încă sub incidența decretului prin care toate cursurile, inclusiv cele din mediul universitar, sunt suspendate. Dacă este necesar, probabil că se va prelungi (decretul pentru starea de urgență – n.r.), dar la momentul acesta, nu putem să spunem în mod clar.

Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Anisie a fost întrebat și dacă, în acest moment, crede că după Paște va fi prelungită vacanța. „Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor, voi fi prima care voi solicita ca această situație să se prelungească, pentru a nu-i pune în niciun moment în pericol pe copii și pe studenți”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește varianta înghețării anului școlar, Monica Anisie a spus că NU este luată în calcul acum.

„Încă o dată, îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment NU luăm în calcul înghețarea anului școlar. E adevărat că specialiștii Ministerului Educației lucrează la mai multe scenarii. Privim cu foarte mare atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene, pentru că de fapt, cu toții ne confruntăm cu o astfel de situație grea”, a declarat Monica Anisie, în intervenția de la Digi24.

Ministrul Educației a mai spus că în următoarea perioadă va prezenta variantele posibile pentru elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, dar și pentru studenții care trebuie să-și susțină examenele de finalizare a studiilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.