Ce spune Ludovic Orban despre redeschiderea școlilor din toamnă

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că există mai multe scenarii pentru deschiderea școlilor din septembrie. Șeful Executivului a spus că se fac analize într-un grup interministerial.

„Am constituit un grup interministerial în care am pregătit deschiderea şcolilor în funcţie de diferitele variante epidemiologice. Nu pot să spun acum. Dacă reducem numărul de cazuri şi riscul de infectare scade semnificativ, deschidem şcoala într-un fel, dacă va creşte numărul de cazuri, deschidem şcoala într-alt fel.

Sunt variante, deschidem şcoala cu toţi copiii în clasă, deschiderea să o facă pe rând în clasă, online sau să se facă oricum şcoală, să finalizăm achiziţia tabletelor, pentru copiii care nu au acces la internet. Dar nu putem stabili acum. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru fiecare scenariu. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte evoluţia”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a mai spus că „e clar că trebuie redus numărul de elevi în clasă”. „Oricum aveam număr mare de elevi în clase, peste 30 în școlile cu renume mai ales. Dar și în alte școli, oricum avem un număr mare de copii în clasă”, a mai adăugat Orban.

Săptămâna trecută, ministrul Educației, Monica Anisie, confirma faptul există prin variante opțiunea ca unitățile de învățământ să decidă singură cum vor începe la toamnă, dacă vor veni toți copiii în clase, se vor ține cursurile online sau hibrid.

„Se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizam decizia chiar mergând până la nivelul unităților de invățământ”, a declarat Monica Anisie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.