Ce spune Ludovic Orban despre fotografia în care apare fumând alături de alți colegi în birou

Sursa foto: Victor Ponta/Facebook
Sursa foto: Victor Ponta/Facebook

O fotografie în care apare premierul Ludovic Orban alături de mai mulți miniștri într-un birou, în timp ce fumează, a fost publicată de mai mulți lideri PSD pe Facebook, printre care Olguța Vasilescu sau Orlando Teodorovici.

În imagine apar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Premierul Orban a spus, pentru Libertatea, că fotografia este făcută de ziua sa de naștere, pe 25 mai. „Au venit câțiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alții, lucruri de domeniul evidenței. (…) Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naștere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30 – 18:00, au venit la mine mai mulți colegi care se și văd în poză.

Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este norma, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă și i-am servit cu o gustare, cu un pahare de bere, nu am făcut nimic rău”, a declarat Ludovic Orban, pentru Libertatea.ro.

Premierul a spus că nu avea mască pentru că mâncase și că e posibil ca poza să fi fost făcută de cei care le-au servit masa. De asemenea, Orban a mai spus că își recunoaște greșeala privind fumatul în spații închise și că dacă va primi amendă o va plăti.

Și liderul Pro România, Victor Ponta, a publicat poza, susținând că premierul ar trebui să-și ceară scuze public și apoi să-și dea demisia. „Am întrebat și eu foștii colaboratori de la Guvern ce făceau în acel birou și la ce se uitau (cunosc biroul acela de la Etajul 1) – am aflat răspunsul: se uitau la televizor și ascultau pentru că era Victor Ponta la RTV! Serios?”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.