Ce spune Klaus Iohannis despre creșterea taxelor și a impozitelor

klaus iohannis
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, 30 mai, că în acest an nu vor crește taxele și impozitele și că românii nu trebuie să se teamă că „de mâine se va schimba sistemul de impozitare și vor trebui să plătească mai mult”, relatează Digi 24.

„Discuții (despre mărirea taxelor sau impozitul progresiv – n.r.) sunt. Și este ușor de înțeles de ce sunt aceste discuții, în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise, de exemplu în sectorul energetic. (…) Însă la acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând. (…) Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și trebuie să plătească mai mult”, a declarat Klaus Iohannis.

„Aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite și discuțiile care se poartă… ele se poartă mai mult la televizor decât în coaliție. Nu există o decizie politică pe creșterea impozitului sau a taxării și guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea, ceea ce așa va rămâne”, a adăugat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.