Ce spune Iohannis despre un nou lockdown în România și carantinarea Bucureștiului

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că în acest moment nu este luată în discuție posibilitatea ca România să intre într-un „lockdown” și se caută alte soluții pentru a stopa răspânidrea coronavirusului.

„Nu discutăm despre închiderea tuturor activităților, despre lockdown. Este nevoie să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie. În această abordare încadrăm și continuarea democrației în România. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri la ATI la spitalele Covid. A închide țara nu e o soluție.

Ce am face? Închidem țara 2 săptămâni, apoi iarăși o luăm de la zero. Trebuie să găsim un just echilibru. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă oamenii de știință reușesc să găsească un vaccin”, a declarat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Președintele a vorbit și despre posibilitatea ca Bucureștiul să intre în carantină în contextul numărului mare de infectări.

„Propunerea de carantinare, în primul rând, trebuie să vină de la experți, de la specialiști. Nu am auzit nicio propunere care vizează Capitala sau județe întregi. (…) Am avut situații în care localități au fost carantinate și cu efecte destul de bune. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Acesta a mai apreciat și că „este evident că unele autorități, cum s-a întâmplat în București, s-au bâlbâit”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.