Ce spune Iohannis despre introducerea carantinei în București

klaus iohannis

Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat duminică, 22 noiembrie, că punerea Capitalei în carantină ar avea efectele economice negative.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în așa fel încât să se poată considera că infecția nu se mai răspândește galopant”, a răspuns Klaus Iohannis când a fost întrebat de presă dacă se ia în calcul închiderea Bucureștiului.

„Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea”, a completat el.

„Din păcate, sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă 2-3 săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate. Deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naționale și în acest fel putem să ținem epidemia sub control acționând local și regional”, a mai precizat Iohannis.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version