Ce spune Iohannis despre introducerea carantinei în București

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat duminică, 22 noiembrie, că punerea Capitalei în carantină ar avea efectele economice negative.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive în așa fel încât să se poată considera că infecția nu se mai răspândește galopant”, a răspuns Klaus Iohannis când a fost întrebat de presă dacă se ia în calcul închiderea Bucureștiului.

„Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea”, a completat el.

„Din păcate, sunt destul de multe localități care acum sunt propuse pentru carantinare, dar cred că peste tot, într-un timp relativ scurt, de regulă 2-3 săptămâni, lucrurile reintră într-o oarecare normalitate. Deci pandemia nu dispare, însă se reintră pe cifre care corespund mediei naționale și în acest fel putem să ținem epidemia sub control acționând local și regional”, a mai precizat Iohannis.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.