Ce spune gimnasta americană Jordan Chiles, după ce i-a fost luată medalia de bronz de la olimpiadă

Jordan Chiles, în primele momente după ce a aflat că a câștigat medalia de bronz în proba de la sol. Foto: Captură YouTube Eurosport

Jordan Chiles, gimnasta americană care a pierdut medalia de bronz din proba de sol de la olimpiadă în favoarea Anei Maria Bărbosu, a declarat că trece prin una dintre cele mai mari provocări din viața ei, însă are încredere că oamenii cu putere de decizie vor face ceea ce este corect.

Inițial, sportiva în vârstă de 23 de ani a anunțat că nu va mai folosi un timp rețelele de socializare pentru a-și proteja sănătatea mintală. Ea a acuzat că a primit mai multe jigniri pe social media după întregul scandal din proba de la sol de la Olimpiada din Paris.

Acum, ea a revenit printr-un mesaj lung postat pe rețeaua de socializare Instagram.

„Sunt copleșită de dragostea primită pe parcursul ultimelor zile. De asemenea, sunt teribil de recunoscătoare familiei, colegilor, antrenorilor, fanilor, Federației Americane de Gimnastică, dar și Comitetului Olimpic pentru susținerea lor necondiționată în această perioadă dificilă.

În timp ce sărbătoream reușitele mele la Jocurile Olimpice, am primit vestea devastatoare că medalia mea de bronz mi-a fost luată. Aveam încredere în dosarul de apel întocmit de Federația Americană de Gimnastică, ce a oferit dovezi concludente din care a reieșit că punctajul meu a fost acordat corect, potrivit regulamentului. Apelul nu a avut succes.

N-am cuvinte. Simt că această decizie (a Tribunalului de Arbitraj Sportiv – n.r.) e nedreaptă și vine ca o lovitură puternică, nu doar pentru mine, ci și pentru toți cei m-au ajutat în această călătorie.

Iar ca durerea să fie și mai mare, atacurile rasiste gratuite la care am fost supusă pe rețelele de socializare sunt greșite și extrem de dureroase. M-am dedicat trup și suflet acestui sport și sunt atât de mândră să-mi reprezint cultura și țara”, a scris Chiles pe Instagram.

„Nu voi renunța niciodată la valorile în care cred, de a concura cu integritate, străduindu-mă să ating excelența, dând dovadă în același timp de fair play și respectând regulile care impun corectitudinea. M-am mândrit cu faptul că am încurajat mereu pe toată lumea , indiferent de echipă sau de țară. Mă bucur când și alții își găsesc împlinirea.

Mă confrunt acum cu una dintre cele mai mari provocări din cariera mea. Credeți-mă când vă spun că am avut multe provocări. Voi înfrunta această provocare așa cum le-am abordat și pe celelalte și voi face toate eforturile pentru a mă asigura că se va face dreptate. Sunt convinsă că, la finalul acestei călătorii, oamenii cu putere de decizie vor face ceea ce e corect”, a mai spus gimnasta care a pierdut medalia de bronz de la olimpiadă, după ce TAS a decis că contestația depusă de echipa SUA a fost depusă după expirarea timpului alocat.

Antrenorii americani au susținut că arbitrii nu i-au punctat lui Chiles un element de dificultate. Deși arbitrii au considerat că exercițiul fusese într-adevăr depunctat incorect, contestația a fost depusă prea târziu, iar până la urmă Jordan Chiles a rămas cu punctajul inițial, care a plasat-o pe locul 5. Medalia de bronz i-a revenit româncei Ana Maria Bărbosu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.