Ce spune Florin Cîțu despre o eventuală candidatură la președinția României

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-un interviu la TVR, că modelul său politic este președintele Klaus Iohannis. Întrebat dacă va candida la președinție, primul ministru a zâmbit și a răspuns cu un slogan din campania electorală a lui Klaus Iohannis: „Pas cu pas”.

„Pas cu pas. Haideţi să le luăm pas cu pas. Le luăm pas cu pas. Eu am obiective, vreau să le ating, vreau să fac performanţă foarte bună acolo unde sunt şi după aceea mă gândesc la următorul pas”, a declarat Florin Cîţu, întrebat dacă are de gând să candideze la Președinția României.

Întrebat ce relație are cu președintele și dacă s-a simţit încurajat de acesta în campania pentru şefia PNL, Florin Cîțu a răspuns: „Preşedintele Klaus Iohannis a fost mai mult o inspiraţie pentru mine. Nu. Încurajat, bineînţeles, pentru că am o relaţie, şi s-a văzut, o relaţie bună cu domnul preşedinte, dar este mai mult o inspiraţie, pentru modul în care a ales să facă politică în România.

După ani de zile, în care am avut acel tip de politician vechi şi preşedinte, a venit şi a schimbat şi imaginea Preşedinţiei, dar şi modul în care se face politică în România, de aceea am spus că este o inspiraţie pentru mine”, a explicat premierul.

Premierul Florin Cîţu a mai declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre episodul condamnării sale în Statele Unite, însă susţine că şeful statului nu i-a reproşat faptul că nu i-a spus despre acel eveniment. El a fost întrebat dacă preşedintele i-a reproşat faptul că nu l-a anunţat despre condamnarea primită în SUA în urmă cu 21 de ani. „Nu. Am discutat despre eveniment şi atât. Nu a fost niciun reproş”, a răspuns Florin Cîţu.

Referindu-se la acest episod, Florin Cîțu a insistat că a fost o greșeală asumată, plătită, care nu s-a mai repetat și care nu a avut și nu are niciun fel de efect asupra mandatului său de premier.