Ce spune Cristian Tudor Popescu despre Alain Delon, care a cerut eutanasierea câinelui său pentru a fi îngropați împreună

alain delon ctp

Foto: Georges Biard / Wikipedia.org / Facebook

Într-un text publicat pe pagina sa oficială de Facebook, jurnalistul Cristian Tudor Popescu scrie că actorul francez Alain Delon, care a cerut eutanasierea câinelui său la moartea sa, a dat dovadă de grandomanie și cruzime.

„Despre morți, numai de bine. Dar despre câini? N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o „față”, pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din „Rocco și frații săi”, unde e suprapus cu sine.

Însă nu mai pot să tac după ce „Zorro” a lăsat cu limbă de moarte ca „dragul” său câine Loubo „dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele”. Carevasăzică, când mor, omorâți și câinele și îngropați-ne împreună.

Din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună.

Delon a vrut câinele ca animal psihopomp, care să-l însoțească în moarte. Atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii, caii, servitorii și femeile lor, ca să-și țină rangul și pe lumea ailaltă. Grandomanie și cruzime.

Pe „alendelon” doar l-am văzut, nu l-am cunoscut. Dar nici n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om. În cultura populară românească se spune că, în loc de suflet, câinele are un abur. Delon a avut niște fum negru”, a scris jurnalistul.

Familia lui Alain Delon, care a murit în weekend la vârsta de 88 de ani, a respins cererea actorului de a-i eutanasia câinele la moartea sa și de a-l îngropa alături de el, potrivit CNN.

Actorul francez și-a exprimat clar dorința ca iubitul său câine ciobănesc belgian, Loubo, să fie îngropat alături de el. El a dezvăluit cererea neobișnuită în timpul unui interviu acordat revistei „Paris Match” în 2018, descriindu-l pe Loubo drept câinele său „de la sfârșitul vieții”, pe care l-a iubit „ca un copil”.

„Am avut 50 de câini în viața mea, dar am o relație specială cu acesta”, a spus Delon pentru revistă. „Dacă mor înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne ia împreună. Îl va adormi în brațele mele.”

În urma criticilor din partea grupurilor de protecție a animalelor din Franța, familia lui Delon a confirmat marți că nu va îndeplini controversata dorință a actorului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version