Ce spune Cioloș despre varianta în care Cîțu va fi în continuare premier

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, a declarat, după victoria din partid în fața lui Dan Barna, că urmează să steabilească strategia de negociere de după moțiunea de cenzură.

Cioloș exclude în continuare cooperarea cu Florin Cîțu și spune că „toate variatele sunt pe masă”. De asemenea, acesta a spus că nu vrea să ocupe o funcție în Guvern și că se va ocupa de partid.

„Știți care a fost poziția USR PLUS de până acum. Nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliție cu PNL și cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra și în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîțu. Deocamdată nu e clar ce-și dorește PNL.

Mâine alegem noul Birou Național. După ce avem o primă discuție în Biroul Național, avem ce să discutăm. În primul rând așteptăm rezultatul moțiunii de cenzură”, a afirmat, vineri seara, Dacian Cioloș.

Acesta a spus că va renunța la poziția de președinte al grupului european RENEW Europe din Parlamentul European.

Totodată, Cioloș a precizat că între alegeri anticipate și a-l susține din nou pe premierul Florin Cîțu, nu optează pentru „niciuna”.

„Vom vedea la momentul respectiv care sunt argumentele și situația. Toate variantele sunt pe masă, în afară de aceea de a-l susține pe premierul Florin Cîțu”, a continuat acesta.