Ce spune Ciolacu despre o eventuală colaborare a PSD cu AUR

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că încă nu a avut o discuție cu George Simion, unul dintre co-președinții formațiunii Alianței pentru Unirea Românilor, dar crede că „gândim la fel”.

„Nu am avut încă cu domnia sa o discuţie, dar urmează să o am şi cred că gândim la fel – să ne apărăm voturile, să vedem ce reprezentare vom avea exact în viitorul Parlament şi pe urmă sunt convins că vom avea şi discuţii politice.

Una dintre esenţele politicii este a avea discuţii cu toţi actorii politici. Noi în campania electorală am anunţat foarte clar că nu vom avea o discuţie cu PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat duminică seara, la Digi24, dacă George Simion este printre liderii cu care a vorbit în vederea formării unei majorităţi în noul Legislativ.

Întrebat și dacă PSD ar colabora cu o formațiune controversată ca AUR, cu figuri controversate și viziuni controversate care susțin teorii ale conspirației, Marcel Ciolacu a spus: „Eu consider că românii au întotdeauna dreptate, deoarece românii ne dau voturile să îi reprezentăm în Parlament. Nu cunosc detalii de controversat, cât de controversat e domnul George Simion.

Nu am avut timp în această campanie electorală să studiez ceilalţi jucători politici. Am încercat să acoperim nevoile românilor şi să vedem care sunt urgenţele românilor. Se pare că aceasta este calea corectă a PSD să nu se mai îndepărteze de agenda românilor. Vom avea, repet, discuţii cu toate forţele politice mai puţin cu PNL”.

Întrebat ce crede despre faptul că membrii partidului AUR nu sunt de acord cu purtarea măştii de protecţie, liderul PSD a replicat: „Domnul Simion, văd că aveţi multe întrebări pentru domnia sa. Puteţi să nu mă credeţi. Nu cunosc aceste detalii, dar sunt convins că domnul Simion vă va răspunde la aceste întrebări”.
George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a declarat duminică seară, după aflarea rezultatelor exit-poll, că „este o victorie a unui partid nou, conservator creștin, la un an după înființare” și că nu vor face alianță cu nicio formațiune politică, pentru că „noi suntem deja o alianță, cea a românilor”.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.