Ce spune brancardierul care a deconectat din greșeală o pacientă COVID, iar femeia a murit

Surca: Captură video Digi24

În timpul audierilor brancardierul a declarat că în salon erau două paturi, iar persoana de pe unul dintre ele era acoperită cu un cearșaf alb, iar cealaltă intubată, relatează Digi24.

El a spus că a fost indus în eroare de cearșaful alb și a crezut că patul respectiv e gol. Din acest motiv a crezut că persoana din celălalt pat este cea decedată.

Pe de altă parte, anchetatorii spun că bărbatul a intrat singur în salonul de la Spitalul Victor Babeș, fără să o aștepte pe asistenta care își îmbrăca combinezonul anti-COVID, și a scos tuburile care o ajutau să respire pe pacienta în viață.

Potrivit fișei postului, atribuțiile sale nu includeau deconectarea, ci doar transportul trupului neînsuflețit.

În timpul audierilor a fost testat de autorități cu un etilotest pentru a se afla dacă a consumat băuturi alcoolice, însă rezultatul a fost negativ.

La ieșirea de la audieri brancardierul a transmis familiei pacientei în vârstă de 65 de ani care a murit că regretă ce a făcut.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de procurori și va fi adus în fața instanței cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.