Ce spune ambasadorul Marii Britanii despre scandalul gunoaielor importate în România

Foto: Poliția de Frontiera

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, și-a exprimat îngrijorarea față de scandalul deșeurilor importate ilegal din Regatul Unit în România.

”Dacă există dovezi care indică un comportament potrivnic legii, încurajez autoritățile române să investigheze cazul și să îl supună rigorilor legii. Noi luăm foarte în serios aceste chestiuni în Marea Britanie”, a comunicat ambasadorul Andrew Noble.

Potrivit Agenției de Mediu din Marea Britanie, ”exportul ilegal de deșeuri este o infracțiune și toți cei care practică astfel de activități riscă fie o pedeapsă de doi ani de închisoare fie o amendă consistentă”.

Britanicii investighează mai multe rețele de exportatori ilegali de gunoaie din Marea Britanie.

În ultimii ani, agenția a reușit să depisteze 236 de containere care conțineau deșeuri destinate exportului. Peste 12.000 de tone de gunoaie au fost oprite în porturile din Regatul Unit.

La începutul acestui ani, în Portul Constanța au fost descoperite 16 containere pline cu deșeuri ce veneau din Marea Britanie. În acest caz sunt anchetați doi cetățeni români și unul din Marea Britanie.

Potrivit documentelor, gunoaiele din containere erau catalogate drept produse second-hand și urmau să fie vândute în mai multe magazine din București și județul Ilfov.

Cele 16 containere au fost returnate expeditorului.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version