Ce soluție propune PSD după căderea Guvernului Cîțu

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Analiștii politici cred că Executivul condus de Florin Cîțu are slabe șanse de trece de moțiune de cenzură. PSD, USR și AUR au anunțat că vor vota căderea Guvernului. PSD, partidul care are cei mai mulți parlamentari, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, cere alegeri anticipate și până atunci să se instaleze un guvern de tehnocrați.

„PSD nu va susţine un guvern minoritar”, a subliniat Ciolacu, la România TV.

El a adăugat că, în opinia sa, alegerile anticipate sunt soluţia în acest moment şi, până la acestea, un guvern de tehnocraţi.

„În acest moment, şeful statului, preşedintele Iohannis, trebuie să intervină şi să îşi dea seama, să recunoască tâmpeniile făcute, să îşi dea seama că avem o vulnerabilitate imensă, ca stat, ca suveranitate şi ca tot. Acest guvern nu mai poate continua. Trebuie să cadă mâine”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a fost căutat de preşedintele Iohannis, el a răspuns negativ.

„Nu. Nu ne-am auzit de mult timp. Presupun că o să ne invite la consultări”, a spus liderul PSD.

Acesta a menţionat că la Biroul Permanent Naţional al PSD s-a discutat dacă PSD va merge sau nu la consultări la Cotroceni, părerile au fost împărţite şi se va lua o decizie după votul la moţiune.

Potrivit lui Ciolacu, măsurile pe care guvernul instalat după moţiune ar trebui să le ia sunt: plafonarea preţurilor la energie, compensarea facturilor plătite de IMM-uri şi consumatori la nivelul decembrie 2020, subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii din sistemul centralizat la nivelul decembrie 2020, aplicarea legii consumatorului vulnerabil, creşterea alocaţiilor pentru copii, creşterea salariului minim, creşterea pensiilor, gestionarea pandemiei, PNRR – adoptarea sistemului de implementare şi alocarea fondurilor la nivel local.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.