Ce simboluri ar trebui să aibă o pereche de cercei pentru copii

Sunt mulți părinți, nași, bunici sau apropiați care vor să le facă cadou celor nou născuți bijuterii. Fie că e vorba de cercei de aur, de argint sau diverse alte metale prețioase, e bine să știi că poți alege și simboluri care să le poarte noroc celor mici. În acest articol îți explicăm ce reprezintă fiecare dintre simbolurile care apar mai des pe cercei.

Cei care aleg cercei cu cruciulițe trebuie să știe că acest simbol reprezintă o legătura dintre cel care îl poartă și Dumnezeu. De altfel, crucea este cel mai important simbol al creștinismului și un semn atât al lui Hristos, al rugăciunii și binecuvântării.

Inima este un alt simbol care apare foarte des inclusiv pe cercei nou nascuti. Este un semn al iubirii și afecțiunii. Istoric, desemnează nucleul emoțional, moral, intelectual și spiritual al ființei umane.

Fluturașii sunt și ei prezenți pe bijuteriile copiilor. Aceștia simbolizează eleganță, bucurie și frumusețe, dar și gingășie și rafinament. Sunt culturi în care fluturele reprezintă viața lungă.

Mai sunt oferiți copiilor și bijuterii care au ca simbol un porumbel. Această pasare vine cu liniște, pace și iubire. În religia creștină, porumbelul transmite un mesaj religios venit de la Dumnezeu.

La modă sunt și bijuteriile care au o aripă de înger. Reprezintă protecția unui înger păzitor. Practic, este un simbol al faptului că cineva de sus îl protejează pe cel care poartă aceste bijuterii. De asemenea, tot cu aceeași simbolistică mai sunt și cerceluși care au îngerași.

La mare căutare în ceea ce privește cercei nou născuți mai sunt și cei care au simbol o pană. Asceasta reprezintă libertatea pe care au o păsările, simbolizează creativitatea, vizare, dar și căldura aripilor cu care păsările îi protejează pe pui de ploi și vânt sau soarele puternic.