Ce se știe despre atacatorul din Germania, care a intrat cu mașina în oameni

atac munster
Duba care a intrat în oamenii de pe terasă. Foto: Paul Fegman

Herbert Reuel, ministrul de Interne german, a declarat că, la ora actuală, anchetatorii cred că atacatorul este un cetățean german, relatează BBC.

Autoritățile au mai spus că nu au niciun indiciu că este vorba de un atac islamist. Potrivit poliției, este prea devreme pentru a face speculații cu privire la motivul din spatele atacului.

Două persoane au fost ucise sâmbătă, 7 aprilie, după ce o dubă a intrat în oamenii aflați pe teresa unei cafenele din orașul Munster din Germania. Barul Kiepenkerl este foarte popular și se află chiar în centrul istoric al orașului.

Șoferul, care s-a împușcat mortal la fața locului, nu a fost identificat oficial. Alte 20 de persoane au fost rănite, dintre care 6 grav.

„Cred că a fost un atac intenționat deoarece mașinile nu au voie în acea zonă. Oamenii sunt calmi, dar sunt șocați”, a povestit un martor pentru BBC, și a adăugat că locuitorilor le vine greu să creadă că un astfel de atac ar putea avea loc în Munster.

Presa locală a scris că bărbatul ar fi avut probleme psihice, relatează „The Guardian”.

Pe rețelele sociale au apărut mai multe fotografii care surprind dezastrul lăsat în urmă de dubă: scaune rupte, mese răsturnate și oameni speriați.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că este „profund zguduită” de incident. „Se face tot ce e posibil pentru clarificarea faptelor și pentru a susține victimele și familiile lor”, a mai spus ea.

Poliția i-a sfătuit pe locuitorii din Munster să evite centrul orașului. Totuși, la ora actuală, poliția nu mai caută pe nimeni care să fi avut legătură cu atacul.

Munster este un oraș din nord-vestul Germaniei și are o populație de 300.000 de locuitori.

Germania a fost ținta mai multor atacuri jihadiste în ultimii ani. În decembrie 2016, un camion a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Berlin. 12 oameni au fost uciși.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.