Ce se întâmplă la Primăria Sectorului 1. PNL anunță victoria lui Tuță, Clotilde Armand cere renumărarea voturilor

George Tuță și Clotilde Armand. Foto: cdep.ro / Facebook

Clotilde Armand, primarul USR de la Sectorul 1 din București, a depus o cerere pentru renumărarea voturilor, în contextul în care PNL Sector 1 a anunțat victoria candidatului său, George Tuță, la alegerile locale din 9 iunie.

Se pare că diferența dintre cei doi este foarte mică. Clotilde Armand a anunțat pe pagina sa de Facebook că PNL se bazează pe numărătoarea paralelă din partid când anunță victoria lui Tuță, și că în realitate s-au numărat voturile din doar 40 de secții din 166.

„Scurt update:

Am depus cerere de renumărare a voturilor;

Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare;

Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat;

Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea, au fost mari probleme cu urna mobilă.

Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”, a scris Armand.

Organizația PNL Sector 1 a transmis că George Tuță a câștigat alegerile și a publicat procesele verbale cu voturile numărate.

„În ciuda încercărilor disperate ale doamnei Armand de a opri ieri numărarea voturilor, chiar și cu prețul umilirii a sute de oameni dincolo de limita epuizării fizice, candidatul alianței PNL-PSD George Cristian Tuță a câștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1! (…)

Procesele verbale cu voturile numărate sunt cea mai bună dovadă și le vom publica mai jos, împreună cu linkul unde sunt toate datele oficiale deja contorizate. Calculul îl poate face oricine. Va rezulta același lucru: George Tuță va fi în următorii patru ani de zile primarul Sectorului 1!”, a transmis PNL Sector 1.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.