Ce se întâmplă cu Podul de la Brăila. Anunț important al CNAIR

asfalt pod brăila
Foto: CNAIR / Facebook

Asfaltul de pe Podul de la Brăila va fi refăcut până la sfârșitul lunii august, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Asfaltul va fi refăcut de firma italiană Webuild, una dintre companiile care a construit Podul de la Brăila.

Lucrările durează aproximativ două luni (1 iulie – 31 august) și au început deja pe sensul de mers Tulcea – Brăila. Ulterior vor continua pe sensul Brăila – Tulcea.

asfalt pod brăila
Foto: CNAIR / Facebook

Soluția aplicată de constructorul italian este cea din proiectul tehnic realizat de acesta, a mai transmis CNAIR, iar intervenția trebuie să respecte toți parametrii tehnici și toate normele de calitate necesare.

În cadrul lucrărilor va fi refăcută hidroizolația din zonele afectate de operațiunile de frezare (deopertare) a asfaltului așternut anterior.

asfalt pod brăila
Foto: CNAIR / Facebook

Joi, 18 iulie, va avea loc și o discuție între autoritățile române și Pietro Salini, acționarul majoritar și directorul general al Webuild. Această întâlnire are ca scop clarificarea situației tehnice a Podului suspendat de la Brăila.

Deschis circulației în urmă cu un an, în iulie 2023, Podul de la Brăila a avut numeroase probleme de la inaugurare, asfaltul vălurindu-se din cauza căldurii și a traficului de mare tonaj.

asfalt pod brăila
Foto: CNAIR / Facebook
asfalt pod brăila
Foto: CNAIR / Facebook

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.