Ce se întâmplă cu Merkel? A fost surprinsă din nou tremurând | VIDEO

angela merkel tremurat
Foto: Captură YouTube

Angela Merkel a fost văzută din nou tremurând în timpul unui eveniment oficial desfășurat în Berlin joi, 27 iunie, relatează BBC.

Cu doar 8 zile în urmă cancelarul german a trecut printr-un incident similar.

Imaginile surprise de camerele video de această dată o arată pe Angela Merkel ținându-și strâns mâinile în timp ce corpul ei tremura. După aproximativ două minute, ea a părut mai stabilă și a dat mâna cu noul ministru al Justiției. I s-a oferit un pahar cu apă, pe care însă l-a refuzat.

Angela Merkel, în vârstă de 64 de ani, a pus incidentul anterior pe seama deshidratării. În urmă cu 8 zile, ea a început să tremure în timp ce stătea lângă președintele Ucrainei Volodîmîr Zelenski. Ceremonia din 18 iunie avea loc afară și era foarte cald. După episod, Merkel a declarat că s-a simțit mai bine după ce a băut 3 pahare de apă.

De această dată însă, presa a relatat că a fost răcoare în timpul ceremoniei din Bellevue Castle, unde era prezentat ministrul de Justiție Christine Lambrecht:

Surse guvernamentale au declarat pentru presa germană că nu este niciun motiv de îngrijorare.

Boala Parkinson, exclusă de rapoartele oficiale

Nu este pentru prima dată când Angela Merkel are astfel de accese de tremurat. În anul 2017, în timpul unei vizite în Mexic, realizată tot pe o vreme caniculară, cancelarul german a fost surprinsă tremurând. La acea dată i s-au făcut investigații medicale complexe și nu a fost descoperită nicio problemă, conform rapoartelor oficiale. Nu a existat niciun indiciu, de pildă, că ar avea boala Parkinson, al cărei simptom cel mai evident este tremuratul involuntar.

Acum, un medic intervievat de presa din Germania a declarat că Angela Merkel ar fi putut contracta o infecție.

Angela Merkel se află acum la cel de-al 4-lea mandat de cancelar al Germaniei (pe primul l-a început în anul 2005). Ea a declarat că va ieși din politică în 2021, când i se termină actualul mandat.

În cazul în care Merkel ar fi declarată inaptă pentru a-și îndeplini funcția, cel care ar înlocui-o ar fi vicecancelarul Olaf Scholz, actualul ministrul de Finanțe.

Potrivit BBC, Angela Merkel este cunoscută pentru rezistența remarcabilă, inclusiv la discuțiile lungi, prelungite în noapte, de la summit-urile Uniunii Europene.