Ce scria presa americană în 2000 despre arestarea lui Cîțu pentru că a condus băut

florin cîțu arestat SUA
Foto: StiriSuceava.net / Pagina de Facebook Florin Cîțu

Când a condus băut în urmă cu 20 de ani în Statele Unite, Florin Cîțu, actualul premier al României, a ajuns și în atenția presei locale din SUA.

StiriSuceava.net a consultat arhivele publicațiilor din Statele Unite și a identificat detalii despre arestarea premierului Florin Cîțu deoarece a condus un vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Ziarele locale din SUA au făcut o tradiție din a oferi informații detaliate, inclusiv unele care în România ar putea fi considerate cu caracter personal, despre persoanele surprinse în flagrant de polițiști în timpul comiterii unor infracțiuni. La fel s-a întâmplat și în cazul actualului premier al României, Florin Cîțu”, notează jurnaliștii de la StiriSuceava.net.

În anul 2000, Florin Cîțu locuia în orașul Ames din statul Iowa și studia la universitatea de stat din localitate.

Ziarul local „The Ames Tribune” scria că incidentul s-a petrecut pe 3 decembrie 2000. Potrivit publicației locale, Florin Cîțu avea 28 de ani și locuia în clădirea situată pe strada Squaw Creek Drive, la numărul 600.

Intersecția în care a fost prins băut la volan se află la doi kilometri de locuința de atunci a lui Florin Cîțu, fiind situată la aproximativ jumătatea distanței dintre campusul universitar și locuință, mai notează StiriSuceava.net.

„A condus sub influența băuturilor alcoolice, la Elwood Drive și Lincoln Way (incident raportat la 2:11 a.m.). În timpul unei opriri de rutină în trafic, poliția a descoperit că șoferul se afla sub influența unei băuturi alcoolice. Florin Vasile Cîțu, în vârstă de 28 de ani, domiciliat la 600 Squaw Creek Drive, a fost arestat și acuzat că a condus băut un vehicul”, este textul articolului publicat în ediția din 4 decembrie 2000 a ziarului local „The Ames Tribune”.

florin cîțu sua ziar arestat condus băut
Sursa: www.stirisuceava.net

Florin Cîțu a fost condamnat la două zile de închisoare și la plata unei amenzi de 1.000 de dolari pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Într-o conferință de presă, premierul și-a recunoscut fapta și a relatat că pentru a plăti amenda și-a vândut mașina.