Ce salariu are soția președintelui Iohannis din meseria de profesor

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a câștigat în ultimul an 41.283 de lei, ca profesor de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, conform ultimei declarații de avere, depusă de Klaus Iohannis și înregistrată în ultima zi din mai.

Din acest venit anual, rezultă un salariu lunar de 3.440 de lei, cu 228 de lei mai mult decât a declarat în declarația de avere depusă în 2022. Conform acesteia, Carmen Iohannis a înregistrat atunci venituri din profesia de dascăl de 3.212 de lei pe lună (38.555 de lei, în total).

Soția președintelui a obținut în ultimele 12 luni mai mulți bani din închirierea unor imobile. În declarația de avere se precizează că ea a obținut 3.699 de lei pe lună din chirii (44.389 de lei în total). O sumă similară a fost declarată, în plus, și de președintele Iohannis.

Salariul de președinte a fost de 15.162 de lei pe lună, conform declarației de avere. În plus, Klaus Iohannis a mai primit 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing, cea care i-a editat cărțile scrise de către acesta.