Ce salariu are premierul României. Listă cu veniturile din Guvern

dacian cioloș
Dacian Cioloș. Foto: Facebook

În luna ianuarie 2016, premierul României Dacian Cioloș a avut un salariu net de 15.825 de lei, rezultă dintr-un document publicat de Secretariatul General al Guvernului pe site-ul instituției.

Documentul face publice și salariile altor membri ai Executivului.

Sorin Sergiu Chelmu, secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, a avut în aceeași lună un salariu net de 13.863 de lei, iar Liviu-Robert Neagu, secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, de 5.162 de lei.

Ioan Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei primului-ministru, a obținut un salariu net de 13.863 de lei.

Ce salarii se câștigă în Armata Română, de la soldat la ofițer

Secretarii de stat și consilierii de stat au salarii nete de 5.162 de lei, iar subsecretarii de stat de 4.357 de lei. Un director general obține lunar venituri nete de 7.827 de lei, iar un director adjunct de 6.277 de lei.

Un șef de birou primește în jur de 5.730 de lei, iar un consilier asistent 2.780 de lei.

Cele mai mici salarii le au referenții. Un referent cu funcție contractuală are un salariu net de 1.630 – 2.208 lei, iar un referent din grupele 2-5 de 1.630 – 1.942 de lei.

Ce salarii au polițiștii din România

salarii
Listă ce cuprinde salariile Secretariatului General al Guvernului,
Cancelariei și Corpului de Control al Primului Ministru. Sursa: sgg.ro

Recomandările editorilor GreatNews:

Dezvăluiri dure ale unei foste colege a lui Marian Munteanu: ”Era găunos, misogin și agresiv”
Explicațiile lui Iohannis. De ce vorbește puțin și rar?
Veste bună pentru diaspora. Se poate vota mult mai ușor

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.