Ce salariu are polițistul Marian Godină

marian godină

Marian Godină. Foto: Facebook

Polițistul brașovean Marian Godină, unul dintre cei mai populari oameni ai legii în mediul online, a scris pe blogul personal care este venitul său. Godină mai precizează că profesia a devenit accesibilă pentru mai mulți oameni, nu doar pentru cei care au absolvit studii la școlile de poliție, însă la început veniturile sunt mai mici decât salariul pe care îl are el acum, după o vechime de 15 ani.

„Pentru luna ianuarie, am încasat un salariu de 3689 de lei, din care 872 de lei îi reprezintă orele de weekend, adică bani pe care nu i-aș fi luat dacă nu aș fi lucrat sâmbăta și duminica. La suma de 3689 de lei s-a adăugat norma de hrană în valoare de 1002 lei și norma de echipament (care va fi tăiată) în valoare de 262 de lei. Deci 3689+1002+262=4953 de lei (total pe card). (…)

Ținând cont că am 15 ani vechime și gradul profesional de agent șef (4 trese) și ăsta e salariul meu, probabil că la început, fără vechime, vă veți apropia de vreo 3500 de lei salariu, dacă aveți norocul să lucrați și weekend-uri. Dacă veți lucra numai de luni până vineri, în jur de 3000 de lei.

Presupunând că ești un tânăr deștept, cu aspirații mari în viață, cu potențial, amabil, cuminte și onest, ți-ai dori să devii polițist pentru acest salariu?”, a scris Marian Godină, pe blogul său.

Polițistul spune că a fost întrebat de mai multă lume ce salariu are.

„Eu nu mă raportez la alții, la alte meserii, ci vorbesc strict despre meseria de polițist. De altfel, comparația între meserii e una foarte subiectivă, fiecare având avantaje și dezavantaje, pe care nici măcar nu le putem ști până nu le simțim pe propria piele. Îmi pot doar închipui cât de greu e să fii șofer de camion, muncitor în construcții, medic, profesor, vânzător etc, dar fără să știu cu adevărat ce înseamnă o cursă, o viață pe șantier, la catedră sau la tejgheaua unui chioșc, dar nu le-am trăit niciodată pe propria piele”, a scris Godină.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version