Ce salariu are o stewardesă și ce companii aeriene fac angajări în această perioadă

wizz air stewardese
Foto: wizzair.com

La începutul anului viitor, mai multe companii aeriene au anunțat că vor organiza sesiuni de recrutare pentru însoțitori de bord.

De exemplu, Emirates va avea sesiuni de interviuri în primele două luni ale anului viitor, în orașele Constanța (27 ianuarie), București (29 ianuarie și 26 februarie) și Timișoara (24 februarie).

Cerințele sunt: vârstă minimă 21 de ani; să atingi cu brațul 212 cm, desculț(ă), să te poți ridica pe vârfuri; înălțime minimă de 1.60m; să ai minim studii liceale – diplomă de bacalaureat; fire sociabilă, cu bune abilități de comunicare și de munca într-o echipă multinațională; fluență în limba engleză. Toate detaliile le găsiți pe site-ul Emirates, aici.

Și Ryanair recrutează însoțitori de bord. Sesiunea de interviuri va avea loc pe 10 ianuarie, la București. Printre beneficii se numără: training gratuit; diurnă zilnică pe durata trainingului; contract pe 2 ani cu posibilitate de a se tranforma în contract permanent; 750 euro primă de angajare; bonus de productivitate 1.800 euro/an (în funcție de performanțe); bilete de avion cu discount; program de lucru flexibil: 5 zile on duty/3 zile off duty.

Condițiile care trebuie îndeplinite sunt următoarele: fluență în exprimarea scrisă și orală în limba engleză; să fii o persoană prietenoasă, deschisă și cu personalitate placută; fără cazier, disponibil de a lucra imediat; înălțime între 157 și 188 cm; în forma fizică bună, clinic sănătos; apt pentru înot; deținător pașaport european; fără tatuaje vizibile (inclusiv uniforma cu mâneca scurtă). Detalii găsiți aici.

Wizz Air recrutează însoțitori de bord în ianuarie. Selecțiile vor fi în București (8 și 21 ianuarie), Cluj Napoca (10 ianuarie), Oradea (22 ianuarie), Baia Mare (23 ianuarie) și Craiova (23 ianuarie).

Cerințele Wizz Air pentru acest post sunt următoarele: vârstă minimă 18 ani; înălțime minimă: femei: 165 cm și bărbați: 175 cm; să atingi 210 cm stând pe vârfuri; minim diplomă de liceu; fluență în limba engleză, scris și vorbit; orice altă limbă străină precum bulgară, poloneză, ungară, lituaniană, slovacă, cehă etc reprezintă un avantaj la interviu; fără tatuaje vizibile; abilități de înot; stare buna de sănătate; experiență în customer service; dioptrii cuprinse între +/-4; să locuiești sau să fii dispus să te muți la cel mult 60 de minute față de baza la care vei fi repartizat. Detalii găsiți aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.