Ce salariu are Ionuț Cristache la TVR. Cât iau invitații

FOTO: Adevarul.ro
FOTO: Adevarul.ro

Ionuț Cristache, moderatorul emisiunii România 9, de la TVR 1, câștigă, potrivit Libertatea.ro, de două ori mai mult decât încasa, anul trecut, directorul general al televiziunii publice, Irina Radu.

Potrivit Libertatea, moderatorul emisiunii România 9 încasează un salariu brut de 36.550 de lei, iar în mână primește lunar echivalentul a 5.650 de euro. Libertatea.ro mai spune că primirea salariului depinde de realizarea unui rating cu cel puțin 30% mai mare decât media postului.

Pragul acesta este ușor de trecut, mai ales că emisiunea este în prime-time. Libertatea scrie că, prin comparație, un reporter TVR câștigă în medie 3.000 de lei.

Pe rețeaua socială Facebook s-au viralizat informații cu privire la veniturile pe care le încasează unii invitați ai emisiunii România 9. Detaliile au fost distribuite de parlamentarul USR Iulian Bulai.

Potrivit lui Iulian Bulai, Ion Cristoiu, invitat la emisiunea România 9, a primit echivalentul a 9.570 de euro, Marius Pieleanu – 8.097 euro, Radu Soviani – 5.586 euro, Mircea Dinescu – 15.149 euro, iar Cristian Gheorghe – 8.774 euro.

„Între 5.000 și 15.000 de euro, atât au primit de la TVR invitații permanenți ai lui Ionuț Cristache, în ultimele zece luni.

Ieri, șefa TVR, Doina Gradea, nu a venit la audierea în Comisia de cultură. Din martie până în prezent am depus 5 solicitări de prezență la audieri în Parlament pentru a da socoteală despre intervențiile de intimidare din TVR, inclusiv împotriva propriei Comisii de Etică, despre lipsa de transparență a instituției și despre managementul defectuos practicat de la nivelul cabinetului Președintelui Director General.

Doina Gradea trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru ceea ce se întâmplă la Televiziune, nu poate fugi la infinit.

Presa a publicat azi câți bani a primit în ultimele 10 luni Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii „România 9”: 78.000 euro. Dar știți cât au primit invitații lui permanenți, ca de pildă Marius Pieleanu, din ianuarie până acum? Vedeți sumele în grafic.

Doamna Gradea are obligația să răspundă de ce sunt prezentați ca fiind analiști independenți niște lăudători de casă ai PSD-ALDE pe care îi plătim noi cu bani grei în fiecare seară. O voi chema pe doamna Gradea la Comisie până aceasta va veni să ne dea explicații”, spune Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.