Ce salarii vor avea medicii începând de joi

FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com
FOTO: Engin_Akyurt/Pixabay.com

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că, începând de joi, salariilor tuturor medicilor și asistentelor vor crește.

„Este vorba de absolut toți medicii și toate asistentele, care urcă pe grila din 2022 direct, începând de mâine (n.r. – joi) vă vom transmite salariile ca să vedeți despre ce e vorba.

Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea și celelalte sporuri de care beneficiază.

În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari și ne-am bucura să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor crește salariile”, a declarat Olguța Vasilescu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.ro. Ministrul a mai adăugat că începând cu această măsură speră ca exodul medicilor să fie stopat.

Ministrul Muncii a vorbit și despre pilonul 2 de pensii, după ce au apărut informații că ar putea fi desființat. Olguța Vasilescu a dat asigurări că nu va dispărea, însă a spus că este în analiză un proiect prin care să se acorde posibilitatea ca fiecare persoană să poată să aleagă dacă vrea să cotizeze la acest pilon sau toți banii să fie administrați de stat.

„Nu este niciun fel de modificare față de ceea ce am comunicat acum trei luni și eu, și domnul președinte Liviu Dragnea, în sensul că nu se desființează acest pilon 2 de pensii, nici nu am avea cum să facem acest lucru, doar că analizăm la ora actuală posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze, adică să nu mai fie o obligație prin lege ca persoana să fie și la pilonul 1, și la pilonul 2 de pensii și să-i dăm posibilitatea să opteze”, a mai spus Vasilescu la Palatul Parlamentului.

Olguța Vasilescu a mai spus că ea a optat doar pentru pilonul 1 de pensii. „Eram exact între vârsta de 34 și 35 de ani, în acel an s-a putut opta, nu am fost redistribuită direct la pilonul 2 – așa cum spunea astăzi un personaj din Parlament care nu avea cum să cunoască situația mai bine decât mine – și eu, la vremea respectivă, am optat să rămân doar la pilonul 1 de pensii, pe considerentul că niciodată statul nu poate să dea faliment.

Când vorbim de firme private, este cu totul altă discuție, dar eu vă invit să așteptați această inițiativă, ca sa vedeți despre ce este vorba cu certitudine. Ca și concluzie: nu se desființează pilonul 2 de pensii”, a specificat Olguța Vasilescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.