Ce salarii se câștigă în băncile din România

FOTO: ds_30/Pixabay.com
FOTO: ds_30/Pixabay.com

În România, salariile din domeniul bancar sunt de obicei peste media națională, însă cu mult mai mici decât în alte țări din UE, precum Germania sau Franța, susțin reprezentanții eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

Potrivit sursei citate, un ofițer bancar câștigă în medie 3.500 de lei net, un ofițer de credite încasează în medie 3.800 de lei net, un consultant financiar primește în medie 4.000 de lei net. De asemenea, un economist câștigă în medie 4.300 de lei net, un trezorier primește în medie 5.000 de lei net, în timp ce un director financiar ajunge să primească în medie 9.000 de lei net

„În România, salariile din domeniul bancar sunt de obicei peste media națională, dar semnificativ mai mici decât în alte țări din UE, precum Germania sau Franța. În general, salariile variază în funcție de tipul băncii, locația sucursalei și experiența angajatului”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară, pentru Libertatea.

În mod evident, angajații din top management și din sediile centrale au salarii mai mari, uneori depășind de câteva ori veniturile angajaților din sucursale, care sunt cei mai numeroși.

În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 23.000 de locuri de muncă în România.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de utilizatorii săi, iar până în pezent peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.