Ce salarii au angajații pe care Ilie Bolojan vrea să-i dea afară

Ilie Bolojan FOTO: Facebook
Ilie Bolojan FOTO: Facebook

Noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că vrea să reducă numărul angajaților din instituție, pentru că, în urma unei analize, a descoperit că mulți nu făceau nimic.

Mai exact, Bolojan a spus că din cei 174 de angajați vor rămâne doar 88 de la 1 decembrie.

Noul preşedinte al CJ a precizat că pe locurile eliberate prin concedieri „nu va fi adusă altă clientelă politică”, „nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noştri”.

Totodată, Bolojan a precizat că începând de săptămâna viitoare, selectarea persoanelor care vor rămâne angajate în cadrul CJ se va face prin testare. „După votarea organigramei, acolo unde vor fi două sau mai multe persoane doritoare să ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adăugând că în comisiile de examinare, cu membri din afara instituției, vor fi reprezentaţi şi actualii angajaţi.

„Cu toate supărările, se va dovedi că în perioada următoare Consiliul Judeţean va funcţiona mai bine cu jumătate din personal”, a încheiat Bolojan expunerea pe această temă, subliniind că toţi banii economisiţi prin neplata de salarii unor persoane care nu le merită vor fi direcţionaţi spre cofinanţarea proiectelor de dezvoltare a judeţului.

Potrivit Newsweek.ro, pe organigrama cu salarii din Consiliul Județean Bihor se poate deduce de unde va tăia Ilie Bolojan. La Consiliul Județean Bihor există în acest moment 117 consilieri iar salariile acestora sunt:

  • 6.630 lei – consilier departament turistic și la cabinetul președintelui CJ Bihor,
  • 6.025 lei – consilier birou Promovare turistică,
  • 8.853 lei – consilier arii protejate și consilier juridic (1.812 lei reprezintă salariu pentru implementare proiecte)
  • 9.998 lei – consilier Birou proiecte UIP (3.333 lei reprezintă salariu pentru implementare proiecte).

Bolojan a mai spus că mulți angajați au fost „implicați” și în proiecte cu fonduri nerambursabile, dar cu mize și valori mici. De exemplu, un șef serviciu a încasat, pe lângă salariul lunar de 8.541 de lei, și 4.271 de lei pentru implicare în proiecte.

De asemenea, e posibil să dispară și unii din cei 15 șefi-serviciu. Salariile acestora variază între 7.300 de lei și peste 12.800 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.