Ce să porți la o întâlnire de afaceri

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-in-black-suit-hired-an-employee-3760069/

Daca lucrezi intr-un mediu business si ai numeroase intalniri de afaceri, tinuta pe care o porti este extrem de importanta. Desi poti avea preferinte vestimentare, la o intalnire de afaceri nu poti sa porti o pereche de jeansi cu taieturi si tricoul preferat, fiindca nu vei face o impresie buna.

Pentru a nu da gres cu tinuta de afaceri, este indicat sa te imbraci corect si adecvat pentru un mediu corporatist. Hainele pe care le porti sunt cele care vor impresiona in mod placut un partener de afaceri sau un potential client, de aceea trebuie sa le alegi cu grija. Iata ce poti purta pentru o intalnire de afaceri si ce ar fi bine sa eviti, din articolul nostru!

Tinuta de afaceri pentru barbati

Barbatii care merg la o intalnire de afaceri sunt norocosi, pentru ca nu au prea multe optiuni, asa ca pot compune rapid o tinuta. Cea mai buna optiune vestimentara pentru barbati este costumul, potrivit pentru zi sau seara.

In ceea ce priveste nuantele, se potrivesc costumele gri sau bleumarin, de cele mai inchise nuante, pana la cele mai deschise. Poti opta si pentru costumul negru, clasic, pe care sa-l asortezi cu pantofi in aceeasi nuanta. Nu stii ce accesorii sa porti? Cravata va completa orice tinuta de succes si arata excelent alaturi de o camasa croita impecabil. Ceasul clasic si cureaua din piele fac parte din accesoriile masculine potrivite pentru o tinuta business. Cand mergi la o intalnire de afaceri, ia cu tine si o geanta tip diplomat, din piele, unde sa tii documentele, agendele, pixurile sau laptopul. Pe langa utilitate, geanta iti completeaza perfect tinuta business.

Tinuta de afaceri pentru femei

Femeile pot intampina dificultati atunci cand isi construiesc o tinuta business, fiindca nu stiu ce sa poarte. Daca te afli in acelasi impas, poti opta pentru un costum clasic, format din pantalon si sacou. Aceasta tinuta te transforma pe loc intr-o profesionista si atrage atentia asupra ta intr-un mod pozitiv. Preferi sa porti sacou, camasa si fusta? Fii atenta la lungimea fustei si nu alege modele scurte, care scot picioarele in evidenta mai mult decat trebuie.

La fel de potrivite pentru tinutele business ale femeilor sunt si rochiile midi, care pot fi asortate cu pantofi cu toc si posete clasice pentru orice ocazie. Nuantele optime pentru tinutele business sunt cele cele inchise sau cele neutre, de nude. Oricat de mult ti-ar placea hainele in culori intense de verde sau fucsia, acestea nu sunt cele mai potrivite pentru astfel de intalniri formale. In ceea ce priveste accesorizarea tinutelor business, este recomandat ca doamnele sa lase deoparte tocurile inalte sau modelele de pantofi cu sclipici sau insertii. In schimb, modelele corecte de pantofi sunt cele simple, din materiale de calitate precum pielea.

Ceasul si inelul sunt suficiente pentru accesorizarea mainilor. Bijuteriile opulente, grele sau lungi nu au ce cauta la o intalnire de afaceri.

Ce ar trebui sa eviti la o intalnire de afaceri?

Pentru ca intalnirea de afaceri sa aiba succes, este bine sa eviti purtarea anumitor articole vestimentare sau accesorii, nepotrivite pentru acest context. Iata cateva elemente de care sa te feresti:

  • Decolteul adanc si rochiile sau fustele scurte
  • Topurile scurte sau fara bretele
  • Pantofii stiletto cu toc ametitor
  • Haine necalcate
  • Articole vestimentare in marimea nepotrivita
  • Incaltamintea aleasa gresit: pantofii sport in nuante neon sau espadrilele nu au ce cauta intr-o tinuta busines.

Fiindca hainele pe care le purtam sunt cartea noastra de vizita, alege cele mai potrivite piese vestimentare pentru mediul business, tinand cont de sugestiile noastre.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.