Anunțurile de pe OLX și Okazii care se amendează cu până la 27.000 de lei

FOTO: stevepb/Pixabay.com
FOTO: stevepb/Pixabay.com

Mai multe anunțuri prin care se vând tichete de vacanță pentru bugetari au apărut, în ultima perioadă, pe marile platforme de profil. Voucherele de vacanţă pentru cei 1,2 milioane de bugetari au fost achiziţionate şi urmează ca în cel mai scurt timp să ajungă la beneficiari, a anunţat ministrul Turismului.

Ministrul Turismului, Bogdan Triff, a anunțat că vânzarea acestora către alte persoane este ilegală, iar amenzile, atât pentru cei care le comercializează, cât și pentru hotelierii care le primesc, pot ajunge până la 27.000 de lei.

„În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi. În momentul în care l-ai cumpărat şi ajungi la unitatea hotelieră trebuie să te prezinţi şi cu buletinul în original, ceea ce probabil nu o să se întâmple”, a precizat ministrul Turismului, într-o conferință de presă.

Pe platforma de anunțuri OLX nu mai sunt astfel de anunțuri, însă au rămas în continuare pe Okazii.ro. Aici se vând cu aproximativ 1.000 de lei.

Potrivit legii, salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei. Acordarea voucherelor se face în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie, în bugetele proprii aprobate fiecărui ordonator de credite.

De asemenea, legea mai arată că salariații din mediul privat și bugetarii pot primi tichete de vacanță în limita a șase salarii minim brute, care pot fi folosite doar în turismul din România. Avantajul pentru privați este faptul că sumele pe care le plătește angajatorul pentru aceste tichete de vacanță sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Agențiile de turism cred că cele mai multe tichete vor fi folosite pentru vacanțe pe litoralul românesc.

FOTO: stevepb/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.