Ce să îi ceri angajatorului la interviu. Poate fi singura șansă de a negocia condițiile

Foto: Unsplash

Dacă ești decis ca 2021 să fie anul marilor schimbări, în care vrei să obții un job mai bun, să te muți singur într-o garsonieră, zilnic să faci mișcare, atunci nu trebuie decât să te ții de aceste planuri și să încerci să le concretizezi.

Pentru a fi sigur că nu vei renunța la primul obstacol, le poți nota pe o listă de rezoluții pe care să o prinzi de un magnet pe frigider. Astfel, va fi mereu la vedere și îți vei reaminti chiar și în zilele tale mai proaste ce ai de făcut. 

 

Chiar dacă e un context delicat, vei reuși să găsești un loc mai bun de muncă dacă vei avea răbdare și vei căuta cu atenție. Esențial este să îți actualizezi CV-ul, să ai un template de scrisoare de motivație în care să-ți pui în valoare competențele dobândite în urma joburilor anterioare, precum și pregătirea. Iar atunci când ești față în față cu potențialul angajator, după ce ai trecut de filtrul de HR, nu te grăbi să semnezi contractul, ci negociază cu mult tact ceea ce îți poate oferi, evidențiind desigur calitățile tale care te recomandă pentru acel job.

Potrivit unui studiu realizat de o platformă de recrutare online în 2019, care poate fi relevant și în 2021 având în vedere că există destule premise pentru ca totul să reintre pe făgașul normal după campania națională de vaccinare împotriva Covid-19, circa 25% dintre români vor un job mai aproape de casă, iar cam toți atâția îşi doresc oportunități de dezvoltare profesională.

 

Dacă vrei ca jobul să fie în proximitatea locuinței și să beneficiezi gratuit de internship-uri și cursuri de perfecționare, nu ezita să cauți un loc de muncă prin care să bifezi aceste criterii. 

 

În articolul care urmează, îți prezentăm câteva aspecte de care să ții seama în momentul în care ajungi în etapa negocierilor pentru un nou loc de muncă.

Bonuri de masă

Având în vedere că cel mai probabil în acest stadiu oferta salarială nu îți este străină, mai ales dacă e vorba de o companie care „joacă” cu cărțile pe masă, iar transparența e ridicată la nivel de principiu, ceea ce mai ai de făcut e să te asiguri că vei beneficia și de bonusuri extrasalariale. Un card de masa e mai mult decât binevenit, căci te va ajuta să amortizezi cheltuielile, să cumperi lunar alimente. În plus, dacă vei munci de la birou, odată ce pandemia va fi eradicată, vei putea plăti la cantină cu acest card pentru masa de prânz sau cafea, scăpând de grija de a avea bani în numerar la tine.

 

Primă de angajare

E posibil să o primești și fără să o revendici, însă nu te aștepta ca alții să lupte pentru drepturile tale înainte de a o face chiar tu. Dacă te-ai prezentat impecabil pe parcursul selecției, iar compania te vrea cu orice preț, poți să încerci să obții un asemenea bonus care te va motiva și mai mult. Exact aceasta ar putea fi și modalitatea prin care să soliciți acest avantaj: prin faptul că ai fi mult mai entuziasmat să te dedici acestui nou loc de muncă, că îți vei achiziționa cărți în domeniu și alte lucruri necesare pentru desfășurarea activității.

 

Totodată, în timpul interviului cu angajatorul, întreabă dacă vei dispune de asigurare de sănătate privată, laptop de serviciu și abonament la sala de fitness, asta dacă într-adevăr ești senior în domeniu și simți că poți aduce o schimbare în bine în companie prin potențialul tău.

 

Sursă foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.