Ce s-a întâmplat în Tălmaciu după ce s-a construit autostrada Sibiu-Boița: „Traficul a scăzut cu peste 50%”

autostrada sibiu pitești

Foto: Asociația Pro Infrastructură (Facebook)

La o lună de la inaugurarea tronsonului Sibiu-Boița, care face parte din viitoarea autostradă Sibiu-Pitești, efectele benefice sunt vizibile atât pentru cei care tranzitează județul Sibiu, cât pentru locuitorii din zonă, relatează publicația locală „Turnul Sfatului”.

Primarul localității Tălmaciu spune că circulația pe DN 7, care traversează orașul de la nord la sud, s-a redus simțitor după inaugurarea autostrăzii.

Dacă înainte un drum de la Sibiu până la Boița dura adesea și 40 de minute, în prezent se poate ajunge în mai puțin de 15 minute. Cea mai mare parte a traficului de tranzit s-a mutat de pe drumurile naționale și județene pe autostradă, acest aspect fiind cel mai vizibil în Tălmaciu, oraș aflat la 20 de kilometri de Sibiu.

„Majoritatea mașinilor care ajungeau la noi în localitate erau în tranzit doar. Nu am cifre exacte, nu am făcut un studiu în acest sens, însă din ce se poate observa cu ochiul liber eu aș estima că traficul prin oraș a scăzut cu peste 50%”, a declarat pentru „Turnul Sfatului” primarul Ioan Oancea.

În Tălmaciu este acum mai puțină poluare, oamenii ajung mult mai ușor la serviciu (10 minute cu mașina de la Tălmaciu la Sibiu), iar localitatea începe să devină atractivă pentru cei care vor să se mute în afara Sibiului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version