Ce reguli trebuie respectate în sălile de fitness după 15 iunie

FOTO: Claudio_Scott/Pixabay.com
FOTO: Claudio_Scott/Pixabay.com

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a prezentat câteva reguli care vor fi impuse în sălile de sport după 15 iunie, ziua în care vor putea fi redeschise.

„Sunt foarte multe reguli cu care suntem familiarizați cei care mergem la sală. De data aceasta sunt mai riguroase. Prima dintre ele este accesul, care trebui realizat numai în baza unor programări, trebuie să-ți faci programarea telefonic sau online.

Avem o suprafață pe care o împărțim la șapte metri pătrați fiecărei persoane, de unde ne rezultă numărul maxim de participanți în același timp în sală”, a declarat Stroe, la Digi24.

Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 mp pentru desfășurarea activității individuale. Pentru activitățile de grup, de exemplu aerobic, va fi alocată o suprafață de 10 mp fiecărui participant.

„Spațiile destinate activității colective în grup, de antrenament, gen zumba, gen kangoo jump, aerobic, vor funcționa după regula alocării unei suprafețe de zece metri pătrați fiecărui participant, deoarece evident activitatea fizică în aceste săli de aerobic este mult mai intensă, respirația este altfel, mișcarea fiecărui participant este mult mai amplă și riscul epidemiologic crește. Avem zece metri pentru aerobic, șapte metri pentru lucrul la aparate și patru metri în zona vestiarelor, unde ne schimbăm”, a mai declarat Radu Stroe.

Potrivit ministrul Stroe, se va face un triaj epidemiologic de către cel care administrează sala. Persoanelor care vin la sală li se va lua temperatura cu aparate de la distanță, ca în cazul magazinelor. Este obligatorie masca la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

Deocamdată, dușurile nu vor putea fi folosite la sală. „Cel puțin în primele două, trei săptămâni, pentru a evalua cât mai corect dacă măsurile de relaxare pe care le propunem acum funcționează”, a mai adăugat ministrul Stroe.

Persoanele care vin la sală au obligația să se dezinfecteze pe mâini și să dezinfecteze aparatele la care lucrează. De asemenea, trebuie să vină de acasă cu prosop.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.