Ce probe fizice se dau pentru admiterea în Poliție și Jandarmerie. De anul viitor sunt reguli noi

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Ministerul Afacerilor Interne introduce noi reguli de admitere începând de anul viitor pentru admiterea în Poliție.

Reprezentanții ministerului spun că își doresc să aibă angajați mai bine pregătiți din punct de vedere fizic, pentru a le face față infractorilor.

O măsură se referă și la înălțime. De anul viitor, cine are sub 1,70 metri nu își mai poate depune dosarul.

La una dintre probele fizice candidaților pentru școlile de subofițeri sau Academia de Poliție li se cerea să târască un manechin de 40 de kilograme pe o distanță de 10 metri. Începând de anul viitor, manechinul va avea 60 de kilograme.

„Se vrea să se schimbe un pic logica şi paradigma, să intre mai mulţi băieţi decât fete. La şcoală sunt mai bune fetele şi atunci au schimbat un pic opţiunea şi au dat la probe fizice. Natural, nativ, băieții sunt mai forţoşi. Ei vor trece mai rapid de aceste teste fizice”, a declarat Dumitru Coarnă, unul dintre liderii de sindicat al polițiștilor, pentru Digi24.

De asemenea, a fost introdusă și o nouă probă prin care se verifică forța și viteza. Candidații trebuie să atingă o minge de tenis suspendată la o înălțime de 2,55 metri.

Mai multe detalii despre probele fizice pentru admiterea în Poliție și Jandarmerie puteți afla de aici, iar la probele pentru pompieri – aici.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.