Chiar și în orașele mari poți rămâne adesea fără apă caldă și încălzire. Dacă ultimul aspect nu are o prea mare relevanță acum, având în vedere că e vară și e cald, nu același lucru e valabil și în cazul apei calde. Indiferent de situație, apa caldă este o necesitate, mai ales în cazul familiilor în care există un bebeluș sau o persoană bolnavă, chiar imobilizată.
Nici măcar asigurările reprezentanților RADET nu mai pot liniști pe nimeni, iar remedierea promisă în maximum 24 de ore se transformă în 48 de ore, apoi 72 de ore, ba poate chiar mai mult. Și atunci ce e de făcut? Nu îți rămâne decât să găsești soluții eficiente pentru situațiile neprevăzute în care rămâi fără apă caldă, iar acest articol îți poate fi de ajutor.
Instantanee pentru apă caldă
Fie că este amplasat în bucătărie sau baie, un boiler asigură apă caldă în mod constant. E un dispozitiv accesibil ca preț, îți vei scoate investiția în scurt timp, este recunoscut pentru randamentul bun la încălzire, este simplu de montat (doar prin simpla aplicare la nivelul țevilor), este ușor de întreținut și nu are nevoie de servicii de mentenanță. Singurul dezavantaj al boilerelor este faptul că oferă o anumită cantitate de apă caldă deodată. În cazurile mai sus menționate, dacă ai acasă un nou-născut, de exemplu, cel mai eficient ți-ar fi un boiler instant electric, care are avantajul că poate încălzi pe loc apa. Având dimensiuni reduse, acesta poate fi folosit doar ca soluție de avarie, nu în mod constant. În situațiile imprevizibile, când la robinetul setat pe apă caldă nu mai curge nimic, printr-un simplu buton de „On” vei avea apă caldă în casă.
Fierbătoare electrice
Probabil acest dispozitiv îți reamintește de copilărie, de momentele în care mama sau bunica se adunau cu prietenele la un loc și preparau cafeaua la ibric cu ajutorul unui fierbător electric. Îl poți găsi în magazinele de cartier „cu de toate”, în cele din apropierea piețelor, în general în cele fără mari pretenții. Avantajele sunt ușor de ghicit: în schimbul a câțiva lei, vei avea la îndemână o soluție eficientă pentru a-ți prepara un ceai sau o cafea, pentru a pregăti apa pentru biberonul bebelușului, dacă acesta este hrănit cu lapte praf. Dacă nu știai, există și fierbătoare de mari dimensiuni care au capacitatea de a încălzi în câteva minute o oală cu apă de circa cinci litri, de exemplu. Dezavantajul este acela că nu pot fi folosite, de exemplu, pentru prepararea ciorbelor. Există posibilitatea ca un ingredient să se lipească de partea metalică și atunci vei risca să facă scurtcircuit. Așadar, rezumă-te doar la încălzirea apei: până la urmă, aceasta este de maximă necesitate pentru o astfel de situație.
Aragaz conectat la butelie
În general, acesta nu se mai folosește decât predominant în mediul rural, acolo unde nu există centrale pe gaz, însă reprezintă o soluție viabilă, indiferent de context, pentru situațiile de avarie, când rămâi fără apă caldă. Astfel, independent de furnizorii de gaz, vei avea posibilitatea să prepari mâncare gătită și să încălzești apa. Este ușor de folosit, destul de convenabil și de obicei poate fi convertit la funcționarea pe gaz. De asemenea, în locul unui aragaz racordat la butelie pe gaz, poți să îți achiziționezi și o plită electrică sau un reșou care îți vor reaminti de anii de studenție.
Important e ca atunci când apare o situație neprevăzută, cum ar fi aceea când rămâi fără apă caldă, să ai la îndemână soluții de rezervă.
Sursă foto: pexels.com
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: