Cei care au mașini mai vechi și au bugetul ceva mai redus sau pur și simplu sunt zgârciți, nu doar că își duc mașinile mai rar pe la mecanic, dar atunci când sunt obligați să schimbe ceva la propriul autoturism preferă să caute la atelierele de dezmembrări.
Iar ideea este chiar una bună pentru multe piese. Poți căuta, de exemplu, piese carosierie interior, cum ar fi scaune, un volan, grile de aer, cotiere, dar și multe accesorii. Avantajul este că prețul e mult mai mic, poți găsi ceva bun și original.
Nu sunt probleme nici dacă puneți bare de protecție, înlocuiți portiere, capote, grile, un haion, stopuri sau faruri.
De asemenea, la sfatul mecanicului sau electricianului auto, poți căuta și diverse piese mecanica – electrica. Practic, e important ca piesele înlocuite să nu țină de siguranța mașinii pentru că pot apărea probleme destul grave.
Există câteva piese care nu ar trebui să fie cumpărate de la dezmembrări. Printre acestea se numără consumabile. În această categorie intră filtrele de aer, ulei și polen. În niciun caz nu refolosiți uleiul din motor și cutie, lichidul de frână, amestecul antigel, curelele de distribuție și transmisie îmrepună cu întinzătoarele.
Nu refolosiți nici caseta de direcție, alternatorul, electromotorul, turbo-compresorul sau kitul de ambreiaj. Nu este recomandată refolosirea de la mașinile mai vechi a anumitor piese de suspensie și direcție, precum pivoți, bielete, bucșe, telescoape sau flanșe.
Mecanici nu recomandă, în cazul mașinilor diesel, refolosirea pompelor de înaltă presiune. Eventual, o soluție ar fi să fie recondiționată cea care există pe mașină și are probleme. Nici pompa de apă nu ar trebui cumpărată SH, pentru că există riscul de a avea scurgeri și chiar să se blocheze în timp. Nu este indicată nici refolosirea discurilor de frână.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: