Ce pești poți să pescuiești din Dunăre

somn pește pescuit
Foto: tpsdave / pixabay.com

Pescuitul în Dunăre nu e la fel de ușor ca în bălți, însă faptul că există o varietate mare de pești pe care îi poți pescui este un mare plus și o adevărată atracție.

Mai mult, orice pescar care se respectă trebuie să pescuiască măcar o dată pe Dunăre, fiind provocarea supremă dar și un privilegiu. Este o bucurie de care trebuie să profităm: faptul că țara noastră are acces la Dunăre – un fluviu care este plin de pește.

Se găsesc toate speciile de pești de apă dulce în Dunăre, cu excepția unor salmonide precum păstrăvul și lostrița.

Pentru pescuitul pe Dunăre e bine însă să te pregătești temeinic, să ai toate uneltele de care ai nevoie, de la undițe de calitate până la un minciog pentru pescuit cât mai sănătos dar și o barcă pescuit suficient de bună.

Pescuitul în Dunăre poate avea farmecul lui deoarece această vastă întindere de apă poate ascunde locuri ce favorizează prezența peștilor în zonă.

De ce le mai multe ori, locurile de pescuit de pe Dunăre nu dau randament de la an la an, acest lucru fiind o reală problemă pentru că e dificil să te decizi să pleci la pescuit, dar să nu ai o certitudine că vei prinde ceva.

Tipuri de pești întâlniți în Dunăre

 

Înainte de a merge la pescuit pe Dunăre trebuie să te decizi ce specii de pește vrei să prinzi. Specialiștii nu recomandă o partidă mixtă răpitor-staționar pentru că cele două specii se comportă diferit și nu conviețuiesc foarte ușor în areal.

Cele mai căutate specii de pești din Dunăre sunt crapul, șalăul, somnul și avatul, dar nici carasul nu este mai prejos.

Pe lângă toți aceștia, Dunărea e renumită și pentru clătici, obleți, roșioare și în general albitură.

De departe somnul este cel mai căutat dintre toate tipurile de pești pe care le poți găsi în Dunăre. Mulți pescari vizează acest pește pentru că poate atinge dimensiuni foarte mari și ca lungime și ca greutate și în plus carnea lui este apreciată.

Specialiștii ne recomandă să abordăm pescuitul de somn pe Dunăre în două moduri: așteptare în barcă sau pescuitul la clonc.

Somnul nu este un pește ușor de localizat pe Dunăre, el preferă să stea fie la baza copacilor scufundați ori în adânciturile din albia Dunării. În general preferă zonele unde sunt feriți de curenți puternici ai apei, iar în anumite perioade din an are tendința de a urca la suprafață pentru hrană, dar acest comportament este specific mai mult pe timp de noapte.

Foto: tpsdave / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.