Ce pește era, de fapt, „piranha” pescuit în Maramureș

Un pește pacu a fost prin în urmă cu doi ani în Dunăre FOTO: Captură video Observator TV
Un pește pacu a fost prin în urmă cu doi ani în Dunăre FOTO: Captură video Observator TV

La sfârșitul săptămânii trecute, un pescar a spus că a prins mai mulți pești piranha în apele lacului de acumulare Firiza, situat la poalele Munților Gutâi.

Un specialist de la Ocolul Silvic Firiza, Romulus Simion, a declarat pentru site-ul vasiledale.ro că este vorba despre pacu, un pește înrudit cu piranha, însă care este mai mult erbivor și mănâncă uneori doar pești mai mici și melci.

Această specie de pește trăiește în ape din America de Sud și cel mai probabil a fost prins de undița pescarului din România pentru că ar fi fost aruncat de cineva care l-a crescut în acvariu.

Dacă piranha nu crește mai mare de 15 cm, pacu, în mediul său natural poate ajunge și până la 1 metru și jumătate. Însă, în apele din România nu ar rezista iarna, pentru că au nevoie de o temperatură de 25 – 28 de grade.

„Nu este niciun pericol, dar ca știre este foarte bună, dar repet nu este niciun pericol. Nu este periculos. Noi vom urmări prin paznicii noștri suprafața lacului, în special în zona unde a fost prins. Suntem foarte interesați să vedem evoluția acestor pești”, a declarat reprezentantul Ocolului Silvic Firiza, Romulus Simion, pentru vasiledale.ro.

De altfel, în urmă cu doi ani, un alt exemplar pacu ar fi fost prins în apele Dunării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.