Ce pedepse au primit tinerii care au bătut un bătrân într-un pasaj din Brașov

bătrânul bătut din brașov
Foto: Digi24

Cei doi tineri care au bătut crunt un bătrân, în noaptea de 30 spre 31 martie, în pasajul Rainbow din Brașov, au fost condamnați în primă instanță. Cei doi au primit pedepse pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Astfel, unul dintre ei a primit 6 ani, o lună și 10 zile de închisoare, iar celălalt 5 ani. Ambele pedepse sunt cu executare.

De asemenea, instanța a mai dispus ca tinerii să plătească, în solidar, 10.854 de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, cu titlu de prestații medicale acordate victimei, iar bătrânului bătut – 5.000 de euro, cu titlu de daune morale. Sentințele nu sunt definitive.

Bătrânul are acum o casă în localitatea Dumbrava, în județul Bihor. Acesta a fost cumpărată cu 20.000 de euro din donațiile mai multor oamen. De achiziția casei s-a ocupat medicul cardiolog Vasi Rădulescu.

Bărbatul va sta împreună cu alți cinci beneficiare și va fi îngrijit de asociația lui Viorel Pașca. După ce a ieșit din spital, bătrânul a stat într-un centru al acestei asociații, care se ocupă de oamenii în vârstă care au rămas fără un adăpost.

„Am postat câteva rânduri pe Facebook, spunând că mă voi duce la Brașov să îl vizitez și că îi voi oferi eu toată suma de bani pe care o avea de primit de la acel tânăr. În câteva momente au început să erupă comentariile, oameni care ziceau că vreau și eu să ajut.

Mi-au cerut un cont bancar și de acolo s-a născut așa un val de bine și în câteva zile s-au strâns 20.000 de euro în acel cont”, povestește medicul Vasi Rădulescu, pentru Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.