Ce pedeapsă a primit o bătrână de 84 de ani care a provocat un accident grav. Trei persoane au murit

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

FOTO: PublicDomainPictures/Pixabay.com

O bătrână în vârstă de 84 de ani, din județul Neamț, trebuie să plătească rudelor victimelor unui accident rutier pe care le-a provocat, daune în valoare de 170.000 de euro. Trei oameni au murit din cauza accidentului.

Decizia este în primă instanță, iar judecătorii au hotărât să nu dea o pedepasă cu executare, din cauza vârstei înaintate, dar și pentru că era vorba despre o infracțiune din culpă, neintenționată, potrivit adevarul.ro.

Bătrâna a provocat accidentul din cauză că a traversat un drum european, intens circulat, printr-un loc nepermis.

În ceea ce privește daunele, bătrâna nu are de unde să le achite. Este văduvă și i s-a pus sechestru pe o casă de locuit din chirpici, de 90 de metri pătrați, o anexă, 379 de metri pătrați de teren aferent construcțiilor și aproximativ 4.500 de teren agricol.

Accidentul a avut loc pe 22 noiembrie 2019, în apropiere de comuna Săbăoani, pe E85.

Un şofer de 39 de ani, din Bacău, a fost surprins de apariţia octogenarei, care traversa neregulamentar strada. Pentru a evita femeia, a virat stânga, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a tamponat cu un autoturism ce venea din sens opus.

În acesta se afla un şoferul de 18 ani şi mama sa, de 38 de ani, ambii din localitatea Barticeşti. În urma impactului, şoferii au decedat pe loc, iar femeia s-a stins la scurt timp pe patul de spital. Singura care a scăpat ca prin minune a fost octogenara, care ulterior a fost acuzată de ucidere din culpă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version