Ce partid ar câștiga alegerile dacă duminică s-ar merge la vot

Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Kelemen Hunor, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Un sondaj Avangarde arată PSD în crește în opțiunile de vot ale românilor. Cele mai recente studii sociologice arată că, dacă ar fi alegeri, PSD ar obține 37% din voturi, cu două procente în plus față de sondajul precedent. Pe următorul loc, la mare distanță, se află PNL, cu 23%, în creștere cu trei procente.

AUR se menține pe al treilea loc în clasament cu 11%, în scădere însă cu un procent față de măsurătoarea anterioară. USR a rămas la 9% din intențiile de vot, în timp ce REPER, partidul înființat în jurul lui Dacian Cioloș, are doar 1%. Pragul electoral pentru a intra în Parlament l-ar mai depăși doar UDMR, care este cotat cu 5% din preferințele votanților.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, se află pe primul loc în topul politicienilor în care românii declară că au mai degrabă încredere, fiind creditat cu 25%. El este urmat de premierul Nicolae Ciucă, șeful PNL, cu 18% și președintele Klaus Iohannis, cu 15%.

Președintele AUR, George Simion, se află pe locul patru, cu 11% în topul încrederii, în timp ce Cătălin Drulă de la USR este indicat de 9% dintre respondenți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.