Ce ochelari de soare te avantajează?

Dacă și tu te întrebi ce ochelari de soare te avantajează, află că ar fi indicat să iei în considerare câteva criterii de bază atunci când vei face alegerea. E important să fie ochelari de calitate, dar și să arate interesat și să se potrivească stilului tău personal.

Alege ochelari de soare de dimensiunile potrivite

Ochelarii de soare care te avantajează sunt aceia care se așază confortabil pe nas, fără să alunece. Asigură-te că brațele ochelarilor nu sunt prea strânse sau prea largi și că ajung confortabil la urechi.  Ar fi recomandabil ca lentilele ochelarilor de soare să acopere ochii complet, fără să lase spații mari pe laterale.

O alegere inspirată în acest sens ar putea fi acești ochelari de soare Yves Saint Laurent, care au capacitatea de a se adapta ușor în funcție de dimensiunile care-ți sunt necesare.

Fă alegerea în funcție de forma feței tale

Alegerea ochelarilor de soare în funcție de forma feței poate ajuta la evidențierea trăsăturilor tale și la obținerea unui aspect echilibrat și armonios. Astfel, pentru fața rotundă, ramele rotunde și ochelarii cu margini moi, pot accentua rotunjimea trăsăturilor. În cazul feței ovale, aproape orice stil se poate potrivi bine, dar ochelarii care sunt la fel de largi sau mai largi decât cea mai lată parte a feței sunt cei mai buni. 

Dacă este vorba despre forma pătrată a feței, alege rame rotunde sau ovale pentru a îndulci vizual unghiurile trăsăturilor. În final, feței în formă de inimă i se potrivesc cel mai bine ochelarii cu rame mai largi în partea de jos sau fără rame  pentru a echilibra proporțiile feței.

De la YSL ochelari de soare de damă poți găsi o gamă variată de forme și dimensiuni pentru a face cea mai potrivită alegere în funcție de fizionomia ta.

Ține cont de stilul tău personal

Ochelarii de soare nu sunt doar utili în a-ți proteja vederea de radiațiile ultraviolete, ci pot deveni un accesoriu important al ținutelor de zi cu zi, fie ele casual sau elegante.

În funcție de paleta cromatică a garderobei tale, poți alege ca ochelarii de soare să fie o pată de culoare a ținutelor tale sau să se asorteze culorilor pe care le adori.

Alege ochelarii potriviți necesităților tale

 Verifică eticheta pentru a vedea dacă specifică „100% protecție UVA și UVB” sau „UV400”. Acest criteriu e foarte important în a alege ochelarii de soare potriviți pentru tine.

Dacă te expui mult timp la soare, e important să te protejezi pe măsură! E important să știi faptul că lentilele polarizate oferă o protecție suplimentară împotriva strălucirii, dar nu toate lentilele polarizate blochează UV-ul complet, așa că verifică și protecția UV.

E bine de știut faptul că expunerea la radiațiile ultraviolete (UV) fără protecția adecvată a ochelarilor de soare poate duce la o serie de probleme oculare și alte afecțiuni ale pielii din jurul ochilor. Astfel, alegerea perechii potrivite de ochelari, în funcție de stilul tău de viață, e foarte importantă și poate face diferența dintre sănătatea vederii și unele probleme ce pot apărea de-a lungul timpului.

Ai văzut acum cât de simplu este să afli ce ochelari de soare te avantajează sau ce li s-ar potrivi persoanelor dragi ție. Caută perechea ideală pentru stilul și nevoile tale sau surprinde-ți apropiații cu un cadou util și de care se pot folosi zi de zi! 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version