Ce obiecte vintage interesante se mai găsesc de cumpărat online

Dacă îți place ideea de ‘vintage’ și de vechituri nu trebuie neapărat să mergi la târgurile specifice. Poți să găsești și online o mulțime de oferte la care poate nu te-ai fi gândit până acum.

Am aruncat și noi o privire prin online-ul românesc și am găsit o mulțime de oferte și de obiecte vechi aspectuoase, cu care poți decora o încăpere vintage. De la piese de mobilier până la electronice și produse de tehnologie, toate pot fi găsite cu mare ușurință.

Tehnologie și electronice

Dacă vrei să amenajezi un spațiu vintage în care să te înconjori de obiecte care să aducă aminte de o altă epocă, găsește online o mulțime de casetofoane sau magnetofoane care nu mai sunt disponibile în ziua de astăzi pe piață.

La mare căutare sunt și telefoane mobile Nokia sau Alcatel, cele mai vechi modele despre care se fac glume pentru că ar fi fost și rezistente dar și mari cât o cărămidă, telefoane BlackBerry cu taste și alte modele la fel de vechi, dar încă funcționale.

Colecționari

Pentru colecționarii de toate tipurile, ofertele online din ziua de astăzi sunt o adevărată mană cerească. Poți să găsești de la tot felul de timbre sau monede ori bancnote foarte vechi, unele chiar valoroase, până la vinil cu muzică populară sau cu muzică din perioada comunistă sau chiar mai veche.

Se găsesc atât radiouri cu lămpi, cât și pick-up-uri sau magnetofoane, produse care erau la mare modă și foarte moderne în urmă cu mulți ani.

Mașini de cusut vintage

La un moment dat exista o adevărată isterie legată de mașinile de cusut vintage. Un mit conform căruia averile evreilor ar fi fost incorporate în mașinile de cusut Zinger, în perioada războiului, a făcut ca acestea să se vândă acum chiar și cu sute de milioane. Se spunea că anumite componente pentru mașinile de cusut, în general axuri, ar fi fost din aur și platină.

Desigur, mitul nu s-a confirmat niciodată, însă mașinile de cusut Zinger rămân niște produse de foarte bună calitate care nu mai sunt atât de folosite în ziua de astăzi, însă cele mai multe sunt încă funcționale și pot fi un produs decorativ foarte interesant pentru o încăpere vintage.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.