Ce o așteaptă pe Simona Halep la Stuttgart

Simona Halep poate urca pe locul doi în clasamentul mondial dacă va reuși să câștige primul turneu important pe zgură din 2015, la Stuttgart.

Românca e a doua favorită, după rusoaica Maria Șarapova, al cărei loc din ierarhia mondială îl urmărește. La turneul german nu va participa liderul WTA, americanca Serena Williams.

Simona Halep va juca direct în turul doi, însă prima ei adversară va fi una puternică. Atât Barbora Strycova, cehoaica de pe locul 23 în lume (12 victorii și 8 înfrângeri în acest sezon), cât și Garbine Muguruza, jucătoarea din Spania care a învins-o pe româncă în duelul de Fed Cup de la Galați, sunt jucătoare incomode.

Dacă va reuși să treacă de acest hop, în sferturile de finală, Simona Halep ar putea să o întâlnească pe poloneza Agnieszka Radwanska sau pe nemțoaica Sabine Lisicki, două posibile adversare valoroase.

În semifinale poate da peste Carla Suarez Navarro, care face un an senzațional, sau peste daneza Caroline Wozniacki.

Dacă Simona Halep nu are prea multe puncte de apărat la Stuttgart, părăsind competiția de anul trecut în turul 2, Maria Șarapova are multe de pierdut în Porsche Arena, rusoaica fiind deținătoarea titlului. În primul meci, ea își va măsura forțele, cel mai probabil, cu Angelique Kerber, o favorită locală.

O coliziune cu compatrioata Ekaterina Makarova s-ar putea produce în sferturile de finală, în timp ce în penultimul act s-ar putea duela cu cehoaica Petra Kvitova sau cu sârboaica Ana Ivanovici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Oamenii care ridică România rurală. Cum ajunge bunăstarea în satele sărace
Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României
Satul fără locuitori. Timp de 20 de ani, acolo a trăit un singur cuplu