Ce o aşteaptă pe Simona Halep la Indian Wells, primul mare turneu al primăverii

Simona Halep, cea mai bună jucătoare din circuitul WTA în februarie, în urma triumfului de la Dubai, încearcă să dea lovitura şi pe cimentul californian de la Indian Wells.

Primul turneu Premier Mandatory al anului pune la bătaie premii de peste 6 milioane de dolari, iar Simona Halep este a treia favorită la câştigarea trofeului. Românca în vârstă de 23 de ani a ajuns până în semifinale în sezonul trecut, cedând în faţa polonezei Agnieszka Radwanska. Cele o mie de puncte alocate învingătoarei au fost câştigate în 2014 de surprinzătoarea italiancă Flavia Pennetta.

În acest an, Simona Halep va începe turneul din turul al doilea, la fel ca celelalte 31 de favorite. În primul meci românca o va întâlni fie pe iberica Soler Espinosa, pe care a învins-o clar în duelul din Fed Cup, în urmă cu câteva săptămâni, fie o jucătoare venită din calificări.

Dacă va depăşi primul hop, americanca Varvara Lepchenko (26) ar putea fi următorul adversar al constănţencei, în timp ce în turul patru ar urma să încrucişeze racheta cu o adversară mult mai puternică, probabil Garbine Muguruza, care a învins-o pe Simona în 2015, la Galaţi, sau Karolina Pliskova, răpusă de Halep în finală la Dubai.

Cealaltă româncă de pe tabloul principal la Indian Wells este Monica Niculescu. Jucătoarea de pe locul 68 în lume se va duela cu sârboaica Aleksandra Krunici pentru un loc în turul doi. Aici, învingătoarea va juca împotriva liderului mondial, americanca Serena Williams, care n-a mai câştigat turneul californian din 2001.

Maria Şarapova, a doua jucătoare în ierarhia mondială, va fi şi ea prezentă la Indian Wells, unde s-a impus în 2006 şi 2013, dar şi bielorusa Victoria Azarenka, învingătoarea din 2012, aflată în mare revenire de formă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

1,2 milioane de motive pentru care Ziua Femeii nu există în România
„Româncele vor să aibă și o carieră, și o familie. Dar în țara noastră e foarte greu”
Eclipsa parțială de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din România
Tânăr reclamat la poliție pentru că a vrut să ajute un bătrân orb