Ce nu s-a văzut la televizor. Discursul din vestiar al unui fotbalist din Naționala de tineret

FOTO: Captură FRF/Facebook
FOTO: Captură FRF/Facebook

Echipa națională de tineret a României la Fotbal a câștigat un lider după cele două meciuri cu Portugalia și Bosnia, pe care le-a câștigat.

După meciul de aseară, în care a bătut Bosnia cu 2-0 la Ovidiu, echipa de tineret U21 a ajuns pe primul loc și mai are nevoie de 4 puncte în următoarele două jocuri pentru a fi sigură că se califică fără să depindă de celelalte rezultate din grupă.

Portarul Ionuț Radu a avut un discurs de lider în vestiar, înaintea meciului. Mai întâi, portarul de 21 de ani a strigat numele adversarilor și fiecare jucător a răspuns în funcție de fotbalistul pe care trebuia să îl țină în marcaj.

„Ascultaţi-mă ce vă spun acum! Intrăm concentraţi, temperaţi. Nu răspundem provocărilor. Nu e bine! Nu ne ajută cu nimic. Concentraţi până la sfârşitul meciului. Am văzut cu toţii în Portugalia ce putem obţine fiind o echipă, până în ultima secundă.

Ăştia suntem noi, ăsta e spiritul care ne-a ajutat să fim în ipostaza asta. Ne-a adus la 90 de minute de a face ceva important. Ar fi păcat să dăm cu piciorul la ce am făcut până acum.

La început, nimeni nu a crezut în noi, doar noi am crezut. Depindem de noi acum. E un singur obiectiv. În meciul ăsta ieşim câştigători, indiferent de ce va fi. Am muncit şi am făcut sacrificii ca să ajungem la Euro. Toată lumea e cu noi aici. Ieşim afară şi o să luăm ce merităm. În seara asta, toţi de aici, toţi, toţi, vom duce România pe primul loc.

Luptăm până la ultima secundă. Dacă arbitru dă 10 minute de prelungiri, 10 minute jucăm calmi, cu aceeaşi mentalitate de la început şi din meciul cu Portugalia”, a spus Radu, înainte ca toţii jucătorii să strige în cor „Hai, România!”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.