Ce note a luat la Bacalaureat eleva care a câștigat în instanță dreptul de a da examenele

rezultate bac 2020
Foto: cataloagescolare.ro

O elevă din Alba, eliminată la sesiunea din vară a Bacalaureatului, care a câștigat în instanță dreptul de a participa la examenele din toamnă, a obținut cele mai mari note din județ.

Potrivit rezultatelor afișate marți, a obținut 9,25 la Limba și literatura română, 9,25 la Istorie și 9,80 la disciplina Logică, argumentare și comunicare.

Absolventă a Liceului de Arte „Regina Maria”, specializarea „Arte plastice și decorative”, tânăra a fost eliminată la sesiunea din iunie fiind acuzată de tentativă de fraudă, după ce, în timpul probei orale la limba engleză i-a sunat telefonul, potrivit G4Media.ro.

Eleva a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Alba pentru Comisia de Bacalaureat de evaluare a competențelor lingvistice, susținând că a fost chemată să se prezinte mai repede la examen decât era programată și că, din grabă și din cauza emoțiilor, și-a uitat telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor.

Judecătorii Tribunalului Alba au admis cererea absolventei și a dispus suspendarea executării procesului verbal de sancționare a fetei și a anexei acesteia până la soluționarea definitivă a acțiunii în contencios administrativ care face obiectul unui alt dosar al Tribunalului Alba.

Pentru că decizia judecătorilor a fost executorie, tânăra a putut să se înscrie și să se prezinte la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, fără să mai fie nevoită să aștepte doi ani pentru a da examenele, așa cum prevede regulamentul Ministerului Educației.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.